Przepisy:

Włoska pasta kanapkowa

Czas przygotowania: 15 min

Składniki

  • 2 puszki konserwowej białej fasolki (lub suszonej, wcześniej ugotowanej)
  • 1 szklanka seru parmezan
  • 1 słoik suszonych pomidorów
  • 1 pęczek bazylii świeżej
  • 20 g orzechów laskowych lub innych ulubionych
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g sosu Remulada
  • trochę soli
  • trochę pieprzu czarnego 

Przygotowanie

5 min

Krok 1

5 min

Czosnek posiekaj, a pomidory pokrój na duże kawałki. Wszystko umieść w blenderze.

Krok 2

5 min

Dodaj Remuladę, prażone orzechy, parmezan i odsączoną fasolę.

Krok 3

5 min

Całość dopraw solą i pieprzem. Dokładnie zmiksuj.